18 Δεκ 2008

ΚΡΑΤΗ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Άχός βαρὺς ἀκούγεται, πολλὰ ντουφέκια πέφτουν. Τὸ παρακράτος ἔχασε τὴ μπάλα καὶ πυροβολεῖ ἀδιακρίτως ὅποιον άντιπαθεῖ. Κὶ ἄλλος πιτσιρικὰς ἔπεσε θύμα τοῦ παρακράτους χθὲς τὸ βράδυ. Ποὺ ὁδηγοῦν αὐτά; Τὸ κάτωθι μοὺ τὸ ἔστειλαν καὶ τὸ δημοσιεύω ὦς ἦλθε .
.
.
.
Δυο νέες ειδήσεις (πηγη: tvxs.gr):
Α)Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, αποφασίστηκε να
ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών, για την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία και Βρετανία), εφόσον οι ταραχές επεκταθούν.
Σύμφωνα με την εφημεριδα το Βήμα, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της δημόσιας ασφάλειας, η κυβερνητική επιτροπή επίσης αποφάσισε την πιθανή αναστολή των ελευθεριών που κατοχυρώνει η παράγραφος 1 του άρθρου 11 του Συντάγματος, αν δεν έχουν σταματήσει μέχρι τότε οι ταραχές. Το Άρθρο 11 του Συντάγματων υπαγορεύει ότι:
1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει. Επίσης, την Πέμπτη θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Β)Ομάδα Νομικής Βοήθειας συγκρότησαν δικηγόροι του ΔΣΑ, με αφορμή τις μαζικές συλλήψεις και τις κακοποιήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε βάρος των συλληφθέντων στη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που ακολούθησαν την δολοφονία του 15χρονου Α.Γρηγορόπουλου. Στόχοι της ομάδας είναι: - Η αποφασιστική παρέμβαση για την αποτροπή αυθαιρεσιών και παραβιάσεων σε βάρος των συλληφθέντων, προσαγόμενων και όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Η παροχή άμεσης νομικής βοήθειας και συμπαράστασης σε όσους βρεθούν αντιμέτωποι με τους μηχανισμούς καταστολής, για την περιφρούρηση των βασικών δικαιωμάτων τους - Η ενημέρωση των πολιτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους, τα μέσα και τις διαδικασίες για την προστασία τους, καθώς και την δημοσιοποίηση περιστατικών βίας σε βάρος διαδηλωτών Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ανά πάσα στιγμή στην Ομάδα στα εξής τηλέφωνα πρώτης βοηθείας: 6977201595, 6973335960, 6936279907, 6976728301, 6977483138, 6977224722, 6948089082

Δεν υπάρχουν σχόλια: